GoldBiotics ICU: sterk bewijs voor boosten van de darmflora bij paard en hond

Eigen onderzoek heeft een spectaculaire verhoging aangetoond van vluchtige vetzuur productie door de darmflora bij toediening van GOLDBIOTICS ICU en dit zowel bij paard als bij hond. In beide gevallen werden verhogingen van meer dan 60(!) % vastgesteld!! Goede indicator voor algemene gezondheid.

Vluchtige vetzuren ontstaan bij de fermentatie van voedingsvezels door gunstige bacteriën in de darmen. Een verhoogde productie ervan, zoals boterzuur, propionaat en acetaat, wijst op een beter functionerende darmflora. Deze vluchtige vetzuren bevorderen van een gezonde darmomgeving, stimuleren de groei van darmcellen, versterken de darmbarrière en reguleren het immuunsysteem. Daarom is de productie ervan een belangrijke marker voor de algemene gezondheid.

Een evenwichtige darmflora is ook gekoppeld aan de stemming en mentale gezondheid. Het darm-microbioom communiceert met de hersenen via de darm-hersen-as, en verstoringen in de darmflora kunnen bijdragen aan stemmingsstoornissen, zoals angst en depressie. Een gezonde darmflora wordt daarom geassocieerd met een betere geestelijke gezondheid en welzijn.

Het microbioom staat ook in direct contact met  gewrichten, lever, huid, metabool syndroom, sportprestatie, luchtwegen, hoefbevangenheid,…

 

 GOLDBIOTICS ICU is daarom bij uitstek geschikt om acuut te gebruiken

. om de effecten van FLEX, COMBI, CLEAR, DOLO-LESS, CALM, RESPI+, BREED, POWER,… te Boosten.

. vóór sportprestaties

. vóór het moment dat flora verstorende medicatie (antibiotica,NSAID’s, omeprazol,… ) wordt gebruikt en liefst enkele dagen voordien

. vóór een heelkundige ingreep

. bij IBD en hyperglycemia bij honden

. om vaccinatie-effect te verbeteren

. bij alle verwikkelingen te wijten aan gut-dysbiosis