Interessant nieuws over FLEX

Nu weer eens wat nieuws over FLEX; het doet ons immers altijd plezier dergelijke feedback te horen, wetende hoeveel tijd en werk het gekost heeft om deze nieuwe producten te ontwikkelen.

Bij het begin van vorige zomer (2015) werd bij een controle op een zeer bekende springstal door de begeleidende sport-dierenarts vastgesteld dat zowel kogels als hoefgewrichten van verschillende van de toppaarden in min of meerdere graad erg waren opgezet (verschillende gewrichten kregen een negatieve score 4+ op een schaal van 1 tot 4 ) en dit bleek bovendien al geruime tijd het geval te zijn. De betrokken toppaarden waren allen van 8 tot 12 jaar en er werd zeer intensief mee gewerkt. De opzetting van meerdere gewrichten tezelfdertijd bij elk van deze paarden wijst op een zekere graad van slijtage in deze gewrichten.

Voorgesteld werd een behandeling met FLEX te starten om enerzijds de verdere slijtage bij intensieve sport te stoppen, maar liefst ook te regenereren.  Bedoeling was ook de kwaliteit van het gewrichtsvocht te verbeteren en het schokdempend vermogen van het kraakbeen zoveel mogelijk te herstellen.

Toen de dierenarts verschillende weken later terug kwam en de betrokken paarden opnieuw onderzocht waren nagenoeg alle gewrichten perfect “droog”. Toen hij de ruiters op deze resultaten wees en vroeg of ze tevreden waren, zag hij dat ze binnenpretjes hadden. Toen hij vroeg waarom, kwam “de aap uit de mouw”: de beste paarden liepen een topseizoen en haalden regelmatig prijzen op zowel nationaal als internationaal niveau, wat een verbetering was t.o.v. vorige jaren…. FLEX zal daarom bij deze springstal permanent aan een lagere dosis gegeven worden.

Meer info over FLEX op: http://www.goldmedics.com/flex-voor-paard.html