Gelukkig voor onze paarden is er FLEX !!

Gelukkig voor onze paarden is er FLEX !!

Onderstaand weer een interessante casus:

Het Paard : Merrie 5 jaar presteerde vorig seizoen zeer goed in de vierjarige te Gèsves.
Het paard werd mij één maand geleden aangeboden voor onregelmatig draven. Het paard bevindt zich op één van de top-springstallen in Vlaanderen en wordt op relatief hoog niveau gewerkt.
Bij algemeen klinisch onderzoek werden sterk opgezette kogels, zowel vooraan als achteraan en ook vier opgezette hoefgewrichten vastgesteld.
Bij onderzoek op de volte op harde bodem was het paard links 2/5 mank op de linkse volte en 2/5 Re mank op de rechter volte. Op zachte bodem was het paard wat oncomfortabel, doch niet mank.
Aanvankelijk vroeg de klant om het paard te infiltreren, doch gezien de jonge leeftijd en daar er 8 gewrichten sterk waren opgezet, werd voorgesteld om het paard één maand te behandelen in het voeder met dubbele dosis FLEX.
Controle na één maand: paard was volgens de ruiter veel soepeler. Bij klinisch onderzoek waren de acht gewrichten volledig droog. Op harde bodem was zowel de volte Li en Re volledig normaal. Het paard heeft ondertussen geen enkele andere medicatie gekregen en is gewoon in het werk gebleven.
Dit is dus weer een sluitend bewijs dat FLEX  http://www.goldmedics.com/flex-voor-paard-en-hond.html  wel degelijk de kwaliteit van het kraakbeen op korte termijn kan herstellen en het nodige comfort kan teruggeven aan het paard.
Dr Filip De keersmaecker
Vakdierenarts Paard