Wat moet ik doen als mijn paard te mager is?

Probeer objectief te bepalen of je paard inderdaad te mager is

Onderzoek heeft aangetoond dat vele eigenaars hun paard te mager vinden terwijl dit eigenlijk niet het geval is. Scoor daarom je paard op de BCS (Body Condition Score); daarvan vind je veel beschrijving en foto’s op het internet. Een BCS-score tussen 4 en 6 is prima en er hoeft weinig of geen gewicht bij te komen. Als je paard onder de 4 is, lees dan verder.

Wees zeker dat het niet om een tandprobleem of Cushing gaat

Als je daaraan twijfelt, vraag dan je dierenarts of hij dit kan uitsluiten.

Probeer een goed gevoel te krijgen hoeveel je exact voedert

Probeer vast te stellen hoeveel ruw-  en krachtvoer je paard per dag krijgt

Verhoog het ruwvoer (en verminder krachtvoer)

Dagelijkse volledige ondersteuning paard : COMBIVerhoog zeker niet het krachtvoer, het microbioom gaat nog meer in de problemen geraken. Je krijgt een slechtere voederconversie en je loopt onder meer risico op koliek. Verminder (sterk) het krachtvoer en verhoog significant het ruwvoer. Maar doe deze omschakeling geleidelijk, zodat het microbioom de tijd krijgt om zich te herstellen. Ondersteun deze wijziging door supplementeren met een combinatie van een goede balancer en prebiotica zoals COMBI GOLD of COMBI PLATINUM.

Voeg eventueel nog wat olie toe

Indien nodig kan je nog wat extra olie toevoegen, bij voorkeur één die rijk is aan omega 3, zoals een goede kwaliteit lijnzaadolie. Hier ook: doe dit geleidelijk.

Wees geduldig

Het duurt wel even (4 tot 6 weken) voor je de verandering zal zien.

Bij twijfel mag je ons gerust contacteren