Studies bevestigen: hoe meer krachtvoer, hoe meer stress

Zowel een Franse Universiteit als één in Engeland kwamen tot dezelfde bevinding: zodra naast ruwvoer ook krachtvoer wordt gegeven, verhoogt –zelfs bij kleine hoeveelheden– het ongewenst stressniveau van je paard. Dit komt omdat de samenstelling van de microflora wijzigt die dan via de zogenaamde gut-brain (microflora-hersenen) axis de gemoedstoestand van het paard ongunstig beïnvloedt. Paarden waren nerveuzer, meer gespannen en onzekerder.

Daarom pleiten wij samen met de wetenschappelijke wereld om krachtvoer weg te laten en te vervangen door extra ruwvoer en een balancer zoals de COMBI producten die voor de goede microflora aanzienlijke hoeveelheden gunstige prebiotica bevatten.

Ook ons anti-stress product CALM GOLD bevat de juiste prebiotica.