NEWSFLASH: Je lijkt meer op je dier dan je denkt!

Er worden dikwijls grapjes gemaakt over hoe sommige honden op hun baasje lijken (of omgekeerd😉); maar nu toont de wetenschap dat dit veel verder gaat dan we dachten:

  1. Als we een tijdje samen leven met onze hond begint ons microbioom en dat van de hond meer en meer op elkaar te lijken (en dat de samenstelling en functioneren van ons microbioom van levensbelang is, werd al menigmaal op onze website vermeld, vandaar het feit dat vele GoldMedics producten prebiotica bevatten)
  2. Door het feit dat er een hond in huis is vertoont het microbioom van onze menselijke partner veel meer gelijkenis met het onze, doordat de hond als tussenschakel functioneert
  3. Kinderen die een hond in huis hebben, vertonen een sterkere immuniteit

Of dit ook met paarden zo is, is nog niet onderzocht, maar ik zie niet in waarom niet, als we tenminste regelmatig met ons paard bezig zijn.

Misschien is het ook daarom dat onze FLEX producten zo goed functioneren voor de baasjes 👍. We vernemen immers dat menig baasje de FLEX van zijn hond wel zelf eens durft innemen als het niet zo vlot gaat met de eigen gewrichten…

(P.S.: We hebben nog geen toelating aangevraagd om FLEX in de humane sector te vermarkten. Tijdgebrek ken je wel 😏. Wel is het zo dat als het zover komt de samenstelling quasi identiek zal zijn)