Nieuws over FLEX

Wat nieuws over het veterinair congress in Parijs, 11 dagen geleden (in de omgeving van en juist voor de tragische feiten!)

Eerst wat achtergrond:

In FLEX zit ondermeer hyaluronzuur met een zeer specifieke ketenlengte. Hyaluronzuur is de smeerstof/glijmiddel in gewrichten en zorgt dat het kraakbeen niet wordt aangetast. Bij gewrichtsproblemen wordt hyaluronzuur dikwijls in het gewricht ingespoten, wat natuurlijk steeds enig risico inhoud (en om sommige van die risico’s te vermijden worden dan ook producten op basis van cortisonen mee toegediend; wat op zich dan weer andere problemen geeft).  Het basisprincipe moet steeds blijven: uit een gewricht blijf je zoveel mogelijk uit.

Bij FLEX  wordt het via de mond toegediend. Soms wordt in twijfel getrokken dat hyaluronzuur dat oraal wordt gegeven wel in een gewricht terecht kan komen. Van ons hyaluronzuur werd echter wel experimenteel met een speciaal gemerkte molecule aangetoond dat het via de mond, de darmwand en de bloedbaan wel degelijk in het gewicht terecht komt.

Mooi is nu dat recent op dat veterinair congres in Parijs door Merial werd aangetoond dat er nagenoeg geen verschil in resultaat bestaat tussen hyaluronzuur dat gewoon via een hals-ader wordt ingespoten ten opzichte van hetzelfde product dat rechtstreeks in het gewicht wordt toegediend. Dus de toegang tot een gewricht via een reeds wat meer “ natuurlijke” weg is voor specifieke moleculen perfect mogelijk! Weer een extra bevestiging van wat wij in de praktijk reeds hebben kunnen ondervinden!

FLEX  verbetert zowel het schokdempend vermogen van het gewricht alsook de kwaliteit van het gewrichtsvocht zelf

Kijk ook eens naar de onderstaande foto waar het herstel van het kraakbeen wordt aangetoond.

En zoals altijd: voorkomen (incl. preventief behandelen) is beter dan genezen.

De link naar de producten voor paard, respectievelijk hond vind je onderstaand: