75,00

  • Op voorraad , Op werkdagen voor 22.00 uur besteld is volgende werkdag in huis
  • Snelle levering: bpost, DPD, PostNL, DHL
  • Veilig betalen. Een ruime keuze aan beveiligde betaalmethodes.
Bancontact, iDeal, Maestro, Mastercard, Visa, Carte Bleue, PayPal, KBC, Belfius, ING, bpost, DPD, PostNL

FLEX GOLD is een uitgebalanceerd vloeibaar aanvullend supplement gericht op een optimale werking van het bewegingsmechanisme bij het paard en de hond. FLEX GOLD bevat essentiële bouwstenen voor gewrichten, pezen, ligamenten en bot. FLEX is een synergetisch mengsel van unieke nutritionele ingrediënten zoals nog niet op de markt beschikbaar is.

FLEX GOLD is het resultaat van 30 jaar begeleiding van alle soorten paarden, ook sportpaarden in de spring- en koerswereld  evenals honden en katten door gespecialiseerde vakdierenartsen.

GOLDMEDICS heeft nu deze know-how geconcretiseerd in een eigen gamma supplementen in samenwerking met één van de Europese pioniers van functionele voeding.

Enkel ingrediënten die een wetenschappelijk bewezen effect hebben en in onze praktijken de zichtbare resultaten bereikten werden hier gebruikt.

 

FLEX GOLD werkt dubbel ondersteunend: bij het stoppen van de degradatie van het gewricht en geeft de essentiële elementen voor de heropbouw van de opgelopen schade. Het herstelde kraakbeen gaat dan kwalitatief beter/viskeuzer gewrichtsvocht aanmaken, zodat alles beter schokabsorberend is met als gevolg een soepeler bewegend dier. Ook wordt FLEX GOLD  voor paarden in de sport aangewend voor het behoud van gezonde  pezen en gewrichten.

Ook bij honden is er buitengewone vooruitgang: Uit onderzoek blijkt dat vanaf 3/4 weken vooruitgang merkbaar wordt en na 6 maanden is 80% van de honden opnieuw in staat tot sprongetjes zoals op de sofa of in de auto.

 

Dit zijn de voornaamste ingrediënten:

 

Acetylglucosamine ondersteunt de vermindering van pijn, zwelling en stijfheid en is efficiënter dan het dikwijls gebruikte glucosamine omdat glucosamine door het lichaam eerst moet omgezet worden in acetylglucosamine vooraleer actief te zijn. Acetylglucosamine is één van de 8 essentiële aminosuikers in het lichaam; het is de bouwsteen voor hyaluronzuur en een cruciaal element voor de biosynthese van glycoaminoglycanen nodig voor de synthese van bot, kraakbeen, pezen, ligamenten en andere bindweefsels.

 

Natrium hyaluronzuur functioneert in het gewricht als schok-absorbeerder en smeerstof. Hyaluronzuur zorgt ook voor synthese van proteoglycanen, belangrijkste factor van elasticiteit van het kraakbeen.  We hebben gekozen voor een molecuulgrootte die beter in het lichaam wordt opgenomen en waarvan werd aangetoond dat het effectief naar het gewricht migreert.

 

Twee verschillende collageen-peptiden worden toegevoegd. Zeventig procent van kraakbeen bestaat uit collageen. Onderzoek met deze peptiden toonde verbetering van soepelheid en vitaliteit aan. Ze voldoen aan de verhoogde behoefte aan voedingsstoffen voor het bewegingsapparaat bij sterke belasting en in de groeifase.j

Bij mensen die het supplement 3 maand hebben ingenomen in vergelijking met mensen die gedurende die 3 maanden een placebo (vergelijkbaar product maar zonder actieve ingrediënten) hebben ingenomen is het effect van het supplement op het nieuw herstel van het kraakbeen duidelijk.  Het mechanisme werd ex-vivo op hond chondrocyten geillustreerd door een verlaagde afbraak en een verhoogde opbouw(klik ook de grafiek hiernaast).

Bamboe-extract bevat het hoogste gehalte natuurlijk silicium van alle plant-extracten. Van silicium is de rol bekend bij beendermineralisatie, collageen synthese, hyaluron-synthese en stimulering van het immuunsysteem.

 

MSM vermindert oxidatieve stress en werkt verzachtend bij inflammatie. Het is bovendien een belangrijke organische zwavelverbinding. Verschillende hormonen, enzymen, eiwitten, de structuur en stevigheid van kraakbeen, huid en haar zijn afhankelijk van de concentratie zwavel in het lichaam. Zwavel is ook één van de belangrijkste bestanddelen van collageen, aanwezig in gewrichten, pezen en ligamenten.

Een interessante nevenwerking zijn de gunstige effecten, die FLEX GOLD uitoefent op huid en haar.

 

In FLEX PLATINUM voor paard is bovendien nog co-enzyme Q10 aangerijkt gistextract toegevoegd. Co-enzyme Q10 is een essentieel ingrediënt voor de energie en dus functie van elke lichaamscel. Q10 is meest nuttig voor cellen met grote energie behoeften zoals spieren (incl. hart), pezen en ligamenten. Bij stresssituaties,  trauma's, gebruik van farmaca, veroudering is er dikwijls te weinig Q10 natuurlijk beschikbaar en is supplementering wenselijk.

Daarnaast wordt er in FLEX PLATINUM ook nog Curcumine toegevoegd in uitzonderlijk opneembare vorm. Curcumine is een erg krachtig anti-oxidant met een ontstekingsremmende werking.  Curcumine wordt ook toegevoegd in Flex Gold voor de hond (500 ml en 1L).

DOE DE TEST: Om de keuze te maken tussen FLEX GOLD of FLEX PLATINUM voor uw paard, is één van de afbeeldingen op de linkerkant (klik op de afbeelding en expandeer uw scherm) een handig middel.

 

Lees ook onze blogberichten over de super praktijk-resultaten met FLEX!

 

 

Voor paard:

Wat dosering betreft voor paard volg je best het schema op één van de afbeeldingen op de linkerkant; klik erop, expandeer je scherm en doe de test!

Als hulp bij kraakbeen heropbouw noodzakelijk is, dient bij voorkeur de behandeling gedurende minimaal 12 weken te worden verstrekt.

FLEX GOLD en FLEX PLATINUM voor paard zijn beschikbaar in 1 liter en een prijsgunstigere 5 liter. Indien interesse in de 5L FLEX PLATINUM, graag een mailtje naar info@goldmedics.com

 

Voor hond en kat:

Kat en kleine hond (<10kg) 5ml/dag; middelgrote (10 à 25 kg) en grote hond (>25kg) 7,5ml/dag

Als hulp bij kraakbeen heropbouw noodzakelijk is, dient de behandeling bij voorkeur gedurende minimaal 12 weken te worden verstrekt.

FLEX GOLD voor hond is beschikbaar in 0,5 liter. De 0,5 liter fles bevat 66 dagelijkse dosissen voor grote en middelgrote honden en 100 dagelijkse dosissen voor kleine honden.

 

Graag informeren wij U verder via e-mail of telefonisch.

 

GOLDMEDICS 

Dr. Anke Smits  +32 495 596 531

Dr. Georges Smits +32 475 490 760

Dr. Filip De keersmaecker +32 475 455 452

 

 

 

Deel via
Facebook
Deel via
Twitter
Deel via
Google+
Deel via
Pinterest
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten